Teatre Tot Terreny fa de la investigació i l’experimentació col·lectiva el motor de tot el procés tècnic i artístic. D’aquesta manera, la improvisació lliure, juntament amb l’expressió corporal –mètode de creació que caracteritza la companyia–, es converteix en les eines fonamentals de treball.
La creació l’ha dut a terme un equip multidisciplinari de 23 artistes dedicats a diferents àmbits (actors, ballarins, cantants, músics i fotògrafs). Cada artista aporta la seva visió del clàssic, i d’aquesta manera el projecte es nodreix de les diferents disciplines.
L’equip de dramatúrgia fa una selecció de capítols de l’Odissea per crear l’estructura d’Odisseus. Amb el treball col·lectiu, s’escriuen les escenes i els diàlegs: es trenca amb certs recursos narratius clàssics per afegir-ne d’altres de més actuals. Finalment, es fa una revisió i correcció professional de tota la dramatúrgia.
Les escenes es treballen a partir d’improvisacions guiades pel director. Els intèrprets tenen llibertat per expressar-se en les seves modalitats i tècniques pròpies, cosa que dóna versatilitat i autenticitat a tot el procés creatiu. La secció de músics adapta les peces a les escenes per tocar-les en directe.
L’escenografia, el vestuari i l’attrezzo es conformen a partir de materials reciclats i reinventats que ja té la mateixa companyia. El disseny de llums es fa en funció de les escenes i jugant amb l’espai i les opcions escèniques.
Odisseus reviu una història tan universal com oblidada en el teatre català dels últims anys. Es busca la contemporaneïtat del poema: l’espectacle mostra les coincidències entre els conflictes emocionals de l’heroi i les inquietuds de l’equip i de la nostra societat. Els cants d’Homer es treballen a través de l’enginy i la força dels 23 joves intèrprets.